Top
 

Voor wie

Mediënt

Het woord mediënt is een samenvoeging van de woorden medewerker en client.

Je bent bij ons niet een client zoals bij andere instellingen. We vinden dit te afhankelijk klinken, terwijl wij juist inzetten op de volgende stappen in je ontwikkeling. En wie werkt er vooral aan deze ontwikkeling? Juist, jijzelf!

Ondersteuning

Mensen met autisme die zich aanmelden bij Maatwerk Autisme zitten vaak al enige tijd thuis. Soms hebben ze negatieve ervaringen opgedaan in school- en/of werksituaties. In het ergste geval is er sprake van een sociaal isolement en depressieve gevoelens. In onze begeleiding geven we de mediënt eerst de ruimte om tot zichzelf te komen. Daarna gaan we aan de hand van een zinvolle dagbesteding zoeken naar de ontwikkelkansen.

Aandachtsgebieden in de begeleiding

  • 12-18 jaar: Dit betreft leerlingen die uitvallen in het onderwijs en thuis zitten. De focus ligt op het voortzetten van de ontwikkeling in de brede zin van het woord.
  • 18-23 jaar: Maatwerk zet in op het verder ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en het aanleren van arbeidsvaardigheden die aansluiten op de individuele mogelijkheden en talenten.
  • 23+: Bij deze doelgroep zet Maatwerk vooral in op het op peil houden van persoonlijke vaardigheden en al verworven arbeidsvaardigheden.
Maatwerk Autisme Maasluis

Moestuin

In onze moestuin kweken we de lekkerste verse groenten, fruit en kruiden.

Maatwerk Autisme Maasluis

Houtshop

In opdracht van anderen en voor onszelf maken we producten van hout.

Maatwerk Autisme Maasluis

Sport

Een gezonde geest leeft in een gezond lichaam.

Maatwerk Autisme Maasluis

Koken

Elke dag koken we met onze eigen moestuinoogst.