Top
 

Historie

Start Maatwerk Autisme

In 2012 zijn we met 2 volwassen mediënten begonnen met wat nu Maatwerk Autisme heet. Deze mensen zaten veel thuis en hadden behoefte aan een zinvolle en gestructureerde besteding van de dag. In de regel werden mensen met autisme en een normale intelligentie in dagbestedingscentra geplaatst met verstandelijk beperkten. Daar zaten zij niet op hun plek.

Woondroomzorg is de organisatie die bereid was een pilot op te starten voor een dagbesteding speciaal voor deze doelgroep. De pilot werd “Dagdromen” genoemd.

Groei
Van 2012 tot 2014 waren we vooral een dagbesteding voor volwassenen. Maar, in 2014 kregen we onze eerste schooluitvaller. Deze jongen kon niet meer mee in het schoolsysteem, was overvraagd en overprikkeld en kwam bij ons terecht. Hierna volgden er al snel meer en inmiddels hebben we steeds meer jongeren in de leeftijd 12 tot 18 in huis.

Met een grotere groep jongeren met nog een heel leven voor zich, moesten wij onszelf ook weer opnieuw uitvinden. Wat ga je doen met een jong iemand die nog een heel leven voor zich heeft? Hij of zij moet nog zoveel leren en ontdekken, maar ja, wel op een manier die bij hun autisme past. Hier is de basis gelegd voor onze huidige ‘ontwikkelingsgerichte dagbesteding’. Niet een plaats waar je alleen maar naartoe gaat om je dag door te komen, maar een plaats waar je je ontwikkelt. Waar je je eigenwaarde (her)ontdekt en toewerkt naar wat je wel kunt.

Maatwerk Autisme
In 2016 voelden we dat de naam Dagdromen niet meer bij ons paste. We deden veel en veel meer dan alleen maar dagdromen. We waren aan het doen en ontwikkelen! Maar wel met een maatwerkaanpak voor elke unieke mediënt. Hier kwam ook onze nieuwe naam, Maatwerk Autisme, vandaan.

In 2018 zijn we verhuisd naar de Weverskade 110. Via via zijn we in contact gekomen met het Wilgenrijk dat het mooie gebouw waar we nu in gehuisvest zijn voor ons beschikbaar had.

2022 is het jaar dat we 10 jaar bestaan!

Als je kijkt naar hoe Maatwerk Autisme zich ontwikkelt heeft in 10 jaar, dan kun je er niet omheen: We doen iets goed! En dat hebben veel gemeenten van Pijnacker tot Zevenkamp tot aan Hellevoetsluis inmiddels ook ontdekt. Met de jaren zijn we een begrip geworden in de regio’s Groot Rijnmond en Haaglanden.

We leerden wat zij nodig hadden: Samen een zinvolle invulling aan de dag geven. Daarmee kregen de mediënten weer vertrouwen in eigen kunnen en groeide de eigenwaarde.
Maatwerk Autisme Maasluis historie

2018 – Kardinaal Alfrink School

Maatwerk Autisme Maasluis Wilgenrijk

2022- In het Wilgenrijk