Top
 

Activiteiten

Scholing

Ook al is school misschien geen optie meer, toch is het wel belangrijk om enige vorm van onderwijs te volgen. In samenwerking met de wijkteams, de onderwijsinstellingen in de regio en de samenwerkingsverbanden, zoeken onze begeleiders naar welke mogelijkheden er zijn. In de praktijk betekent dit dat er vaak een aangepast lesaanbod wordt gecreëerd, zodat er toch doorgeleerd kan worden.

 

Maatwerk Autisme Maasluis

Houtshop

In onze houtshop leren mediënten hoe voldoening gevend het kan zijn om een product van A tot Z te bedenken en te maken. In dit proces oefenen mediënten zich in het ontwikkelen van executieve vaardigheden, zoals het starten van een taak, doelgericht werken, doorzettingsvermogen, plannen en organiseren. Onze werkplaatsbegeleiders ondersteunen daarnaast bij faalangst. Ze staan de mediënten continu bij en houden er toezicht op dat er veilig gewerkt wordt. Onze houtshop wordt regelmatig benaderd om opdrachten voor derden uit te voeren. Een greep uit onze recente opdrachten:

Plantenbakken voor de gemeente Maassluis
Voor de gemeente Maassluis, in het kader van de zogeheten ‘Wijkdeals’ heeft Maatwerk Autisme een 30-tal van verschillende formaten geproduceerd.

Kaasplankjes voor de kerst
Op eigen initiatief hebben we afgelopen kerst kaasplankjes gefabriceerd, die zowel bij particulieren als bij bedrijven goed in de smaak zijn gevallen.

Parkhof
In opdracht van het Parkhof maken we op dit moment insectenhotels en vogelkastjes die in de wijk opgehangen worden. De bedoeling is om de populatie insecten en vogels een helpende hand te bieden.

Maatwerk Autisme Maasluis
Maatwerk Autisme Maasluis plank houtshop

Sport

Op onze locatie beschikken we over een eigen fitnessruimte. Dit is een uitkomst voor onze mediënten, voor wie het niet altijd eenvoudig is om zich aan te sluiten bij een sportvereniging of een sportschool.

Mediënten maken dan ook dankbaar gebruik van onze fitnessruimte waar ze onder begeleiding sporten. Tijdens het sporten maken we vaak ook onderwerpen als gezonde voeding bespreekbaar, zodat we toewerken naar het principe van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Maatwerk Autisme Maasluis

ICT

Binnen Maatwerk Autisme hebben we meerdere mediënten met kennis van het WordPress CMS om websites mee te realiseren. Door de jaren heen hebben we dat ook voor verschillende opdrachtgevers mogen doen.

Maatwerk Autisme Maasluis

Moestuin

In het hart van Wilgenrijk staat onze moestuin. Een plaats waar vrijwilligers, begeleiders en mediënten samen werken aan het verbouwen van groenten, fruit en kruiden. Mediënten genieten van het werken in de natuur, de mooie omgeving en, bij elke oogst, van de opbrengst van hun harde werk. Elk voorjaar beginnen we weer met de voorbereidingen. De bomen moeten weer gesnoeid worden, de kruiden geplant en de groentebedden worden weer onkruidvrij gemaakt. Zodra het kan verkopen we wat onze mediënten met zoveel liefde geplant hebben in onze moestuinwinkel. Met onze moestuin dragen we bij aan de verbinding tussen onze mediënten, het Wilgenrijk en Maassluis.

Producten
We hebben een breed assortiment aan fruit, groente en kruiden. Onze verse producten worden inmiddels afgenomen door diverse restaurants en ondernemers in onze regio, waar ze gebruikt worden in de lekkerste gerechten. We nodigen u van harte uit om vanaf het voorjaar een kijkje te komen nemen in onze moestuin.